El etiquetado nutricional frontal en los alimentos en la Unión Europeasemáforos informativos, “Nutri-Score” y otras alternativas.

  1. ANA ANDRÉS 16
  2. MARTA ARROYO-IZAGA 1
  3. CORAL CALVO 2
  4. PILAR CERVERA 3
  5. RAMÓN CLOTET 4
  6. YVONNE COLOMER XENA 5
  7. CONSUELO ESCOLÁSTICO 2
  8. RAMÓN ESTRUCH 3
  9. GIUSEPPE FREGAPANE 6
  10. JUANA FRÍAS 7
  11. ANGEL GIL 8
  12. LUIS GONZÁLEZ VAQUÉ 9
  13. ASCENSIÓN MARCOS 10
  14. ABEL MARINÉ FONT 3
  15. EMILIO MARTÍNEZ DE VITORIA 8
  16. GEMMA OMS 11
  17. M.ª DEL CARMEN ORTEGA 2
  18. JESÚS M.ª PERIAGO 12
  19. M.ª ÁNGELES ROMERO 13
  20. M.ª DOLORES RUIZ 8
  21. AIDA SERRA 14
  22. JOSEP A. TUR 15
  23. MARÍA DEL CARMEN VIDAL 3
  1. 1 Universidad del País Vasco UPV/EHU
  2. 2 Universidad Nacional de Educación a Distancia
    info

    Universidad Nacional de Educación a Distancia

    Madrid, España

    ROR https://ror.org/02msb5n36

  3. 3 Universitat de Barcelona
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    Universitat de Barcelona

    Barcelona, España

    ROR https://ror.org/021018s57

  4. 4 Institute of Food Technologists (IFT-USA)
  5. 5 Instituto Politécnico Lorraine (Francia)
  6. 6 Universidad de Castilla-La Mancha
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    Universidad de Castilla-La Mancha

    Ciudad Real, España

    ROR https://ror.org/05r78ng12

  7. 7 Consejo Superior de Investigaciones Científicas
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    Consejo Superior de Investigaciones Científicas

    Madrid, España

    ROR https://ror.org/02gfc7t72

  8. 8 Universidad de Granada
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    Universidad de Granada

    Granada, España

    ROR https://ror.org/04njjy449

  9. 9 DG “Mercado Interior” de la Comisión Europea
  10. 10 CSIC-ICTAN
  11. 11 Universitat de Lleida
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    Universitat de Lleida

    Lleida, España

    ROR https://ror.org/050c3cw24

  12. 12 Universidad de Murcia
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    Universidad de Murcia

    Murcia, España

    ROR https://ror.org/03p3aeb86

  13. 13 Universidade de Santiago de Compostela
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    Universidade de Santiago de Compostela

    Santiago de Compostela, España

    ROR https://ror.org/030eybx10

  14. 14 Universitat Oberta de Catalunya
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    Universitat Oberta de Catalunya

    Barcelona, España

    ROR https://ror.org/01f5wp925

  15. 15 Universitat de les Illes Balears
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    Universitat de les Illes Balears

    Palma, España

    ROR https://ror.org/03e10x626

  16. 16 Universidad Politécnica de Valencia
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    Universidad Politécnica de Valencia

    Valencia, España

    ROR https://ror.org/01460j859

Revue:
Unión Europea Aranzadi

ISSN: 1579-0452

Année de publication: 2022

Número: 1

Type: Article

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Résumé

“The use of a front nutrition label (FOPL) in pre-packaged foods seems to be interesting in principle; however, it can mislead the consumer if it is based on pseudoscientific or marketing criteria. An effective policy for the health of the consumers must be based on adequate training in food and consumption, starting from school and reaching to society in general”.